Hipermarketes klímák

A hipermarketek, és áruházak kínálatában rendszeresen megjelennek új és új nevű készülékek dömping áron. Sajnos a legtöbb vásárló nincsen tisztában vele, hogy az adott termék igazából milyen műszaki paraméterekkel rendelkezik. Megvásárlásukkor rendszerint csak a készülék ára az egyetlen tényező amit figyelembe vesznek. Csodák azonban ezen a téren sincsenek, a tartalom többnyire tökéletesen fedi a készülék eladási árát!

Rendszeresen „németes" hangzású neveket adnak olyan készülékeknek amiket a legrosszabb minőségű kompresszorokból, és egyéb alkatrészekből állítanak össze. Sőt, találkozni olyan esetekkel is amikor klíma gyártással nem is foglalkozó, amúgy jó nevű cégnek a neve van rámatricázva a készülékre! Nem véletlen, hogy a klímaszerelők, ha még el is vállalják az ilyen készülék beüzemelését, azt csakis garancia nélkül teszik. Ennek az is az oka, hogy ezek a dömping áras noname készülékek párszázas, ezres darabszámban felbukkannak, majd el is tűnnek a kínálatból. Semmiféle alkatrészt, szűrőt, távkapcsolót nem lehet hozzájuk beszerezni akár már következő évben sem. Gyárilag hibás készülékeknél a garancia úgy érvényesíthető, hogy a felszerelés után le kell szerelni, bevinni az áruházba, ott kicserélik, majd újra felszerelni. A szerelési költségek pedig az Ügyfelet terhelik ebben az esetben! Tehát a gyakran olcsónak tűnő klímából így lesz a világ legdrágább készüléke, és itt még nem is beszéltünk egy minőségi szerkezetnél elvárható 15-20 éves élettartamról, energiafogyasztásról, zajszintről sem!

Minden szezon elején, az első meleg beköszöntével, tucatjával kapok olyan hívásokat, hogy tavaly lett a klíma felszerelve, de nem működik, vagy csak a meleget fújja, segítsünk valahogyan. A kérdésemre, hogy mi a készülék típusa rendszerint egy ismeretlen márka neve hangzik el. Második kérdésemre, hogy miért nem azt hívják fel, aki felszerelte pedig az a válasz, hogy azért mert a „klímás szakember" telefonszáma már nem kapcsolható!

Ezért vásároljon mindig minőségi készüléket, megbízható helyről, garanciával!

 

 
Klíma  Split klíma  Inverteres klíma  Klíma beszerelés  Klíma beszerelés menete  Mobil klíma